Δηλώστε Συμμετοχή Τώρα χωρίς καμία δέσμευση

Μετά την δήλωση σας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για περισσότερες πληροφοριές

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το Διεθνές Μετεκπαιδευτικό Κέντρο Βελονισμού AcuScience λειτουργεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Βελονισμού από το 1989. Στο πρόγραμμα σπουδών συμμετέχουν ενεργά 15 ιατροί και οδοντίατροι, από τους εμπειρότερους εκπαιδευτές βελονισμού στην Ελλάδα, υπό την διεύθυνση του φυσιάτρου Μιλτιάδη Καράβη.

Η ομάδα μας σχεδίασε το πρώτο διετές πρόγραμμα ιατρικού βελονισμού, στο οποίο το 50% της ύλης αφορούσε επιστημονικά τεκμηριωμένη γνώση, πρόγραμμα που εξελίσσουμε κάθε χρόνο με νέα ύλη.

Η επιστημονική ομάδα του AcuScience καθιέρωσε στην Ελλάδα τον όρο «Βιοϊατρικος Βελονισμός», βάζοντας τα θεμέλια πάνω στα οποία στηρίχτηκε η εκπαίδευση του βελονισμού στην Ελλάδα, έκτοτε.

Από χρόνια υπήρχε αίτημα από νεότερους συναδέλφους για on-line εκπαίδευση. Από το 2020, μετατρέποντας την «ανάγκη σε ευκαιρία» και με αφορμή την COVID-19, αλλάζουμε και προσαρμόζουμε, όχι την ύλη, αλλά την μέθοδο εκπαίδευσης.

Έτσι, μετά από 34 χρόνια (1990 – 2024) συνεχούς εκπαιδευτικής δραστηριότητας και έχοντας οργανώσει πέντε μετεκπαιδευτικά ταξίδια ιατρών στο Πανεπιστήμιο Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής του Πεκίνου, το Διεθνές Μετεκπαιδευτικό Κέντρο Βελονισμού AcuScience ανακοινώνει την έναρξη του 34ου ΝΕΟΥ ΕΤΗΣΙΟΥ κύκλου ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΟΥ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ (περίοδος 2024-2025).

Το Κέντρο εξασφαλίζει στους ιατρούς την εκμάθηση της Βασικής Θεωρίας του Βελονισμού με καθαρά ιατρική θεματολογία και ορολογία, ιδιαίτερα ελκυστικό, εύκολο, πρακτικό και επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης στο Βελονισμό περιλαμβάνει:

 • Θεωρητικές και φιλοσοφικές βάσεις της Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής και του Βελονισμού.
 • Περιγραφή των μηχανισμών δράσης του Βελονισμού.
 • Βασικές αρχές βιοϊατρικού Βελονισμού. Νευροφυσιολογία του Βελονισμού.
 • Βασικές αρχές φυσιολογίας του πόνου, Νευροανοσιολογίας, Νευροφαρμακολογίας, Νευροπλαστικότητας και συστήματος διαχείρισης του stress (σε σχέση με το βελονισμό).
 • Εκπαίδευση των ιατρών σε θεραπευτικές τεχνικές που βασίζονται στην περιφερική, περιοχική (τμηματική ή νευροτομιακή) και συστημική δράση των σημείων βελονισμού.
 • Εκμάθηση ειδικών τεχνικών αντιμετώπισης του μυοσκελετικού (εκφυλιστικού ή/και φλεγμονώδους) σπλαγχνικού και νευροπαθητικού πόνου.
 • Εκμάθηση ειδικών τεχνικών αναλγησίας με βελονισμό, ηλεκτροβελονισμό και ωτοβελονισμό.
 • Evidence-based Βελονισμός ανά ειδικότητα: θέματα Αποκατάστασης, Δερματολογίας, Νευρολογίας, Ορθοπεδικής, Γυναικολογίας, Ενδοκρινολογίας, Ψυχιατρικής, Αλλεργιολογίας, Πνευμονολογίας (στο 2ος έτος).
 • Ανασκόπηση της διεθνούς βιβλιογραφίας μέσω ηλεκτρονικών βάσεων δεδομένων.
 • Ειδική εκπαίδευση για εξαρτήσεις, κάπνισμα και παχυσαρκία. Πρωτόκολλο NADA.
 • Βελονισμός στην αισθητική και γεροντολογία.
 • Πολύωρη πρακτική άσκηση.

Περιμένουμε να σας καλωσορίσουμε την περίοδο 2024-2025, με σκοπό την εκπαίδευση ή μετεκπαίδευσή σας στον Ιατρικό Βελονισμό.

Συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Η συνεργασία του AcuScience και του φυσιάτρου Μ. Καράβη με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής δίνει στους εκπαιδευμένους το δικαίωμα, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, να υποβάλλουν αίτηση για πιστοποίηση των σπουδών τους (30 ECVTS πιστωτικές μονάδες), μέσω του Προγράμματος Δια Βίου μάθησης του ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Καθηγητή Γεώργιο Γεωργούδη.

Δηλώστε Συμμετοχή Τώρα χωρίς καμία δέσμευση

Μετά την δήλωση σας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για περισσότερες πληροφοριές

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Πλεονεκτήματα ΝΕΟΥ ετήσιου προγράμματος

 • Η διάρκεια του συνολικού κύκλου μαθημάτων από δύο έτη σε ένα
 • Χαμηλότερο κόστος λόγω οικονομιών κλίμακας για τις ίδιες ώρες εκπαίδευσης
 • Δυνατότητα παρακολούθησης του προγράμματος από οπουδήποτε στον κόσμο
 • Συνδυασμός διαφορετικών τρόπων διδασκαλίας
 • Ταχύτερη ολοκλήρωση του προγράμματος χωρίς καμία αλλαγή εκπαιδευτικών ωρών

Νέο πρόγραμμα – Ίδια ποιοτικά χαρακτηριστικά

 • Η ποιότητα
 • Οι συνεργάτες και καθηγητές
 • Κριτήρια επιλογής βιβλιογραφίας και αναφορών
 • Πρακτική με ειδικά προπλάσματα και πραγματικά περιστατικά.

ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το πρόγραμμα είναι ειδικά σχεδιασμένο για πλήρη εκπαίδευση στο Βελονισμό και στις τεχνικές του. Έχει βασική κατεύθυνση τη διεπιστημονική προσέγγιση νοσημάτων και ασθενειών συμπληρωματικά, αλλά και ως αυτόνομη εναλλακτική πρόταση δίπλα στην κλασική ιατρική διαγνωστική και θεραπευτική παρέμβαση. Στο πρόγραμμα προβλέπεται πολύωρη κλινική εξάσκηση, σε ιδιωτικά ιατρεία Βελονισμού, ιατρεία πόνου και στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσά μας.

Συνοπτικά, δίνεται η δυνατότητα στους συναδέλφους:

 • Να γνωρίσουν όλες τις σχολές σκέψης και τεχνικές του Βελονισμού (Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής, Βιοϊατρικού Βελονισμού, Ωτοβελονισμού, Κρανιοβελονισμού, Ηλεκτροβελονισμού κ.λπ.).
 • Να μάθουν την ανατομία του βελονισμού (σημεία βελονισμού, μεσημβρινούς, ζώνες προβαλλόμενου άλγους, δερμοτόμια, οστεοτόμια, μυοτόμια, σπλαγχνοτόμια κ.λπ.).
 • Να μελετήσουν και να εφαρμόσουν ειδικές, ηπίως παρεμβατικές θεραπευτικές τεχνικές με βελόνα (dry needling, neural therapy, trigger point βελονισμός, δερμοτομιακός βελονισμός, ελάχιστος βελονισμός, εν τω βάθει βελονισμός, βελονισμός στο περιόστεο κ.λπ.).
 • Να γνωρίσουν το βιο-ψυχο-κοινωνικό μοντέλο για τον χρόνιο πόνο, να εμβαθύνουν στη βιολογία του πόνου και να χρησιμοποιήσουν το Βελονισμό και τον Ηλεκτροβελονισμό για τη θεραπεία ασθενών με χρόνιο πόνο.
 • Να μπορούν να παρακολουθήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στους τομείς του Βιοϊατρικού Βελονισμού (evidence-based acupuncture) και της Αλγολογίας.
 • Να εντάξουν το Βελονισμό και τις παρεμφερείς τεχνικές αναλγησίας που θα διδαχτούν ως Add-on τεχνικές στην ειδικότητά τους.
 • Να εκπαιδευτούν σε Πρωτόκολλα Βελονισμού για τον έλεγχο του stress (σε υγιείς και ασθενείς) και των ψυχοσωματικών ασθενειών.
 • Να εφαρμόσουν βελονισμό στους ασθενείς τους, αποτελεσματικά και με ασφάλεια, στο πλαίσιο (αλλά και εκτός) της ειδικότητάς τους, με προσήλωση στους κανόνες της Ιατρικής Επιστήμης και Τέχνης.

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

Παρουσιάζουμε στον ιατρικό κόσμο ένα ετήσιο, καινοτόμο και πρωτοποριακό πρόγραμμα εκπαίδευσης, συνδυάζοντας τέσσερις διαφορετικούς τρόπους διδασκαλίας:

 1. Ειδικά σχεδιασμένη ψηφιακή πλατφόρμα εκπαίδευσης με εκπαιδευτικά video, PowerPoints, παρουσιάσεις, βιβλιογραφία και αρθρογραφία για ασύγχρονη μελέτη.  (Απεριόριστη πρόσβαση στην εκπαιδευτική πλατφόρμα των σεμιναρίων (7 ενότητες – 4 PDF/videos ανά ενότητα, 25 ώρες video lessons, 1600 σελίδες σημειώσεων)
 2. Online μαθήματα που θα μπορείτε να παρακολουθείτε από οπουδήποτε.
 3. Μαθήματα με φυσική παρουσία σε αίθουσα για special topics και τέλος,
 4. Πρακτική εξάσκηση σε ιδιωτικά ιατρεία βελονισμού και ιατρεία πόνου Νοσοκομείων που έχουν συμπεριλάβει και τον βελονισμό στις θεραπευτικές πρακτικές που εφαρμόζουν (π.χ. Αρεταίειο).

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Βασικές Θεωρίες Δράσης. Σχολές Σκέψης

Δυο κύρια γνωστικά αντικείμενα:
✔ Βασικές αρχές του Ιατρικού Βελονισμού / Βιολογικές θεωρίες δράσης
✔ Βασική θεωρία της Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής

Εξειδίκευση στο Βελονισμό. Θεματικές ενότητες

Δέκα διδακτικές ενότητες, εκπαιδευτικού χαρακτήρα, με εξειδικευμένα ιατρικά θέματα. Γίνεται ανάπτυξη, θεωρητική ανάλυση και πρακτική εξάσκηση στο
βελονισμό, ηλεκτροβελονισμό και ωτοβελονισμό στα ακόλουθα θέματα:

✔ Εκφυλιστική νόσος σπονδυλικής στήλης. Οξύς και χρόνιος σπονδυλικός πόνος. Χρόνιος οσφυϊκός πόνος / αυχενοβραχιόνιο σύνδρομο / μεσοπλεύριες νευραλγίες
✔ Ρευματικές παθήσεις / εξωαρθρικοί ρευματισμοί / μυοσκελετικά σύνδρομα χρόνιου πόνου / ινομυαλγία
✔ Νευρολογικές παθήσεις / νευροπάθειες εγκλωβισμού / περιφερικές νευροπάθειες / πρωτοπαθείς κεφαλαλγίες
✔ Μεταβολικό σύνδρομο / εξαρτήσεις – NADA / υγιεινοδιαιτητικές παρεμβάσεις / κάπνισμα / παχυσαρκία
✔ Ανοσολογία / αλλεργικές παθήσεις / αντιφλεγμονώδης δράση
✔ Γυναικολογία / υπογονιμότητα / σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών.
✔ Αποκατάσταση σε ασθενείς μετά από ΑΕΕ / Μικροσυστήματα / ωτοβελονισμός
✔ Διαχείριση σπλαχνικού πόνου / Βελονισμός σε ογκολογικούς ασθενείς / αθλητικές κακώσεις
✔ Διαχείριση του στρες. Αντιμετώπιση ψυχικής παθολογίας.
✔ Βελονισμός στη Δερματολογία, στην αισθητική, στη γεροντολογία.

Κάθε ενότητα περιλαμβάνει ανάλυση της νόσου ή του συνδρόμου με βάση τις αρχές της Κινεζικής Παραδοσιακής Ιατρικής, την βιοϊατρική άποψη (διαγνωστική προσέγγιση, σημειολογία, κατευθυντήριες οδηγίες), πρωτόκολλα απλού βελονισμού, ηλεκτροβελονισμού και ωτοβελονισμού και φυσικά πρακτική εξάσκηση από ειδικό εισηγητή.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ:
Αιτήσεις εγγραφής γίνονται δεκτές on line (www.acuscience.gr/eggrafi).

Το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
● Παρακολούθηση των Επιστημονικών Συνεδριάσεων των Σεμιναρίων.
● Αναλυτικό πρόγραμμα ύλης σε ηλεκτρονική μορφή.
● Ετήσιο οργανόγραμμα με την εγγραφή.
● Πλήρη σειρά σημειώσεων (σε ηλεκτρονική μορφή).
● Ενημερωτικό υλικό.
● Βεβαίωση συμμετοχής (Ελληνικά και Αγγλικά) και Δίπλωμα Βελονισμού.

* Ο αριθμός των ιατρών που εγγράφονται κάθε έτος είναι αυστηρά περιορισμένος και τηρείται σειρά προτεραιότητας. Το Κέντρο διατηρεί την δυνατότητα επιλογής των ιατρών ανάλογα με την ειδικότητά τους, αν και εφόσον υπάρξει σχετική διεθνής ή εθνική οδηγία.
* Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων δέχεται την εφαρμογή του Βελονισμού μόνο από ιατρούς. Οποιοδήποτε πρόσωπο εφαρμόζει τη μέθοδο του Βελονισμού χωρίς την προβλεπόμενη από το Νόμο άδεια άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος παραβαίνει τις ισχύουσες διατάξεις των νόμων και υφίσταται τις νόμιμες κυρώσεις (Αρ. Πρωτ. Υ7α/ Γ.Π. 55092, 27.7.2004).
* Οι εκπαιδευόμενοι δεν δικαιούνται να κάνουν περισσότερες απουσίες από το 20% των συνολικών ωρών εκπαίδευσης

Επιστημονικός Υπεύθυνος
Καράβης Μιλτιάδης, Φυσίατρος
Διευθυντής AcuScience
Πρόεδρος Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας
Βελονισμού
AcuScience
Διεθνές Μετεκπαιδευτικό
Κέντρο Βελονισμού

Λεωφ. Κηφισίας 97
115 23 Αμπελόκηποι
Αθήνα
Τηλ.: 210 72 20 542 – 210 72 44 680

E-mail: [email protected]
[email protected]
Website: www.acuscience.gr
www.karavis.gr
Facebook: facebook.com/acuscience.gr

Δηλώστε Συμμετοχή Τώρα χωρίς καμία δέσμευση

Μετά την δήλωση σας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για περισσότερες πληροφοριές

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Περιγραφή της δραστηριότητας μας

Το Διεθνές Μετεκπαιδευτικό Κέντρο Βελονισμού AcuScience είναι ένα πρότυπο κέντρο οργάνωσης και διεξαγωγής εκπαιδευτικών και μετεκπαιδευτικών προγραμμάτων Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής και Ιατρικού Βελονισμού. Ιδρύθηκε το 1989 από μικρή ομάδα ιατρών και σήμερα το εκπαιδευτικό επιτελείο
αποτελείται από 14μελή ομάδα ιατρών και οδοντιάτρων διαφόρων βαθμίδων ιεραρχίας και ειδικοτήτων με ειδική εκπαίδευση, μετεκπαίδευση και εξειδίκευση στο Βελονισμό και τον Ηλεκτροβελονισμό.

Στα τριάντα τέσσερα χρόνια λειτουργίας του Κέντρου έχουν εκπαιδευτεί πάνω από 1097 ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, οι περισσότεροι από τους οποίους ασκούν το Βελονισμό, παράλληλα με την ειδικότητά τους, κυρίως στα ιατρεία πόνου των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας, αλλά και στα ιδιωτικά ιατρεία τους.

Η Εκπαιδευτική Ομάδα του Διεθνούς Μετεκπαιδευτικού Κέντρου Βελονισμού έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στη σύγχρονη και επιστημονικά τεκμηριωμένη γνώση. Στη διάρκεια του σεμιναρίου παρουσιάζονται αναλυτικά οι εγκυρότερες και πιο σύγχρονες μελέτες Βελονισμού, με βιβλιογραφικά στοιχεία και πλήρη ανάλυση. Δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στην επιστημονική προσέγγιση του Βελονισμού, κυρίως από τη σκοπιά της σύγχρονης ιατρικής γνώσης και έρευνας (evidence based acupuncture).

Υπό την αιγίδα της
Ελληνικής Ιατρικής Eταιρείας Βελονισμού
(μέλος ICMART)

Μέρος της διδακτέας ύλης του AcuScience διδάσκεται από τον φυσίατρο Μ. Καράβη σε έξι (6) Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.